BizzFactory

Videogame

*** Voor Seed Factory leden en hun gasten ***

Hoe verdien je geld in de videogamesector?

Datum: 8 april 2020
Tijden: om 14.00 uur
Videoconferentie

We bieden je een gratis videoconferentie aan met Davy Courteaux over het onderwerp "Hoe geld verdienen in de gamingsector"?

Davy Courteaux Producent van #ToutEstPossible & de #JLMB Showconferentie - Persvoorlichter - Radiopresentator (exNRJ & Fun Radio) en fan van online games.
De geschiedenis van videogames begon in de jaren 1940, toen het idee voor videogames ontstond op universiteiten tijdens onderzoek naar computerwetenschappen. Pas in de jaren 70 kwamen videogames onder de aandacht van het grote publiek, met de lancering van de eerste arcadeterminals en videogameconsoles waarop een tiental simplistische games konden worden gespeeld. Videospellen werden vervolgens een industrie die evolueerde met de technologie en in 1983 een crash kende, na de vloedgolf van modellen op de markt na de hausse van de jaren 1970.
Sinds 2018 zijn er acht generaties consoles, waarvan de laatste bestaat uit de Wii U, Nintendo 3DS, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation Vita en Xbox One. De geschiedenis van videogames strekt zich ook uit tot pc's, die nu een groot deel van de markt voor hun rekening nemen en steeds belangrijker worden dankzij de gedematerialiseerde distributie, met name via Steam. Sinds de jaren 2010 ontwikkelen videogames zich ook op smartphones, dankzij steeds krachtigere apparaten en grotere schermen, waardoor games van hetzelfde kaliber als die uit de jaren 2000 op draagbare consoles kunnen worden ontwikkeld.

Wil je deel uitmaken van de Seed Factory-community?
Neem dan contact met ons op via
edouard.cambier@seedfactory.be
vanessa.dereymaeker@seedfactory.be
Tel : +32 2 743 47 20