BizzFactory

AI

*** Voor Seed Factory leden en hun gasten ***

Wat is kunstmatige intelligentie bij D-AIM België?

Datum: 24 april 2020
Tijden: om 14.30 uur
Videoconferentie

We bieden je aanstaande vrijdag om 14.30 uur een gratis videoconferentie met onze collega Albert over het onderwerp "Wat is kunstmatige intelligentie? "

Kunstmatige intelligentie (AI) is "het geheel van theorieën en technieken die worden toegepast om machines te maken die intelligentie kunnen simuleren"1. Het is dus eerder een geheel van concepten en technologieën dan een autonome discipline2. Anderen, die het gebrek aan precisie in de definitie van AI hebben opgemerkt, met name de CNIL, hebben het onderwerp omschreven als de grote mythe van onze tijd3.
AI wordt vaak geclassificeerd als een cognitieve wetenschap en maakt gebruik van computationele neurobiologie (met name neurale netwerken), wiskundige logica (onderdeel van wiskunde en filosofie) en computerwetenschap. Het zoekt methoden om problemen met een hoge logische of algoritmische complexiteit op te lossen. In het dagelijks taalgebruik verwijst het naar apparaten die mensen imiteren of vervangen in bepaalde aspecten van hun cognitieve functies4.
De doelstellingen en de ontwikkeling ervan hebben altijd aanleiding gegeven tot talrijke interpretaties, fantasieën en zorgen, die zowel in sciencefictionverhalen en -films als in filosofische essays tot uiting komen5. De realiteit lijkt kunstmatige intelligentie nog steeds ver af te houden van de prestaties van de levenden; AI is nog steeds ver inferieur aan katten in al haar natuurlijke vaardigheden.

Georganiseerd door Edouard Cambier, Vanessa Dereymaeker
Gratis videoconferentie via Zoom

Wil je deel uitmaken van de Seed Factory-community?
Neem dan contact met ons op via
edouard.cambier@seedfactory.be
vanessa.dereymaeker@seedfactory.be
Tel : +32 2 743 47 20