BizzFactory

De automobielsector

*** Voor Seed Factory leden en hun gasten ***

De automobielsector (Alfa Romeo, Fiat, Jeep, enz.) in de Covid? periode
georganiseerd door Edouard Cambier en Vanessa Dereymaeker

Gratis videoconferentie voor Seed Factory leden met Olivier La Porta groep Sales & Marketing over het volgende onderwerp "Hoe doet de autosector (Alfa Romeo, Fiat, Jeep...) het in de Covid-19 periode?".

Datum: 28 april 2020
Tijden: om 14.00 uur
Videoconferentie

Olivier's website https://www.motorvillagebelgium.be

Fiat, wat staat voor Fabbrica Italiana Automobili Torino, is een Italiaanse autofabrikant gevestigd in het Lingotto in Turijn. FIAT werd op 11 juli 1899 opgericht in het Palazzo Bricherasio door dertig aandeelhouders, waaronder Giovanni Agnelli. Het bedrijf verachtvoudigde zijn productie in vijf jaar tijdens de gouden jaren van de Italiaanse auto-industrie en werd het enige symbool van het "Italiaanse economische wonder".
Italiaans economisch wonder".

Sinds eind 2010 is Fiat voor 30,5% in handen van Exor S.p.A., voor 41,5% van verschillende institutionele beleggers, voor 3,5% van Fiat zelf en heeft het een free float van 24,5% op de beurs van Milaan1. De belangrijkste aandeelhouder, Exor S.p.A., is een holding die voor 51,2% in handen is van de familie Agnelli, afstammelingen van de oprichter. De voorzitter van Fiat is John Elkann, kleinzoon van Gianni Agnelli, en de Chief Executive Officer is Olivier François (en)1.
In juni 2009 werd Fiat de grootste aandeelhouder van het Amerikaanse Chrysler. Sinds 1 juni 2011 consolideert Fiat Group de balans van Chrysler in zijn rekeningen.
In juni 2012 bedroeg dit belang 61,8%. Op 1 januari 2014 werd het verhoogd naar 100%2. Fiat Group Automobiles werd toen Fiat Chrysler Automobiles.
In september 2010 besloot Fiat zich op te splitsen in twee afzonderlijke entiteiten: Fiat, de automobielactiviteiten van de voormalige groep, en Fiat Industrial, bedrijfsvoertuigen, landbouwmachines en bouwmaterieel. Op 3 januari 2011 ontving elke aandeelhouder van de voormalige groep 1 aandeel in elk van de twee nieuwe groepen voor elk aandeel in het bezit van de voormalige groep.

In januari 2014, na de overname van Chrysler Automobiles, werd de Groep :
Automobielactiviteiten: Fiat Chrysler Automobiles, ontstaan uit de fusie van Fiat en Chrysler, dat eigenaar is van de automerken Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Maserati, Abarth, de bedrijfsvoertuigen Fiat Professional en de merken van de Amerikaanse Chrysler Group (Dodge, Jeep, RAM en Chrysler), evenals toeleveranciers voor de auto-industrie Fiat Powertrain Technologies, Magneti Marelli, Teksid, Comau, fabrikant van gereedschapsmachines voor de auto-industrie, en belangen in de pers (La Stampa, Corriere della Sera)1 . In 2010 behaalde de Fiat Group een omzet van €35,9 miljard en een nettoresultaat van €600 miljoen3 ;
Industriële activiteiten: CNH Industrial, ontstaan uit de fusie tussen Fiat Industrial en CNH Global, dat de vrachtwagens en bussen van Iveco, Irisbus, Astra SpA en Magirus groepeert, de landbouw- en bouwmachines van CNH onder de merknamen Case, New Holland, Steyr en Kobelco, en de generatoren en bootmotoren van FPT Industrial1. In 2010 behaalde de Fiat Industrial Group een omzet van €21,3 miljard en een nettoresultaat van €378 miljoen.

Wil je deel uitmaken van de Seed Factory-community?
Neem dan contact met ons op via
edouard.cambier@seedfactory.be
vanessa.dereymaeker@seedfactory.be
Tel : +32 2 743 47 20