Huis van beelden

Poster TM

Poster Tomorro Een thuis voor iedereen. Een plek om te leven, niet om te slapen

Thuis' betekent voor ons allemaal iets anders. De plek waar we zijn opgegroeid, de plek waar we nu wonen, de plek waar we naartoe gaan om te ontspannen of om onze vrienden te vermaken na het werk. Maar voor veel te veel mensen blijft thuis een verre droom, een plek om naar te streven, terwijl ze een bestaan proberen op te bouwen in ondermaatse huisvesting of op straat slapen omdat ze nergens anders heen kunnen.

Het hoeft niet zo te zijn. De Verenigde Naties hebben het recht van elke man, vrouw en kind op een plek om te wonen vastgelegd. Niet een plek om te schuilen voor de elementen, maar een plek om te leven in veiligheid, geborgenheid en 'in vrede en waardigheid'. Dit is waar poster for tomorrow in 2013 campagne voor voert: het universele recht op huisvesting. Het is een enorm onderwerp en daarom pakken we het dit jaar iets anders aan. Er zal zoals gewoonlijk één centrale briefing zijn, maar van februari tot juni zullen we elke maand een nieuwe briefing uitbrengen die een ander aspect van de kwestie behandelt: oorzaken, feiten, gevolgen en oplossingen. Maar voor nu willen we je uitnodigen om je op één ding te concentreren: het recht op huisvesting.

Elk jaar organiseert Poster For Tomorrow een grote internationale wedstrijd om actief burgerschap te promoten door middel van design. De 100 posters werden geselecteerd uit 3461 inzendingen uit 122 landen. Studenten van de studierichting Grafisch Ontwerp aan Esa St-Luc Brussel staan in de schijnwerpers, met 6 winnende posters, waaronder één in de top 10, en 15 posters onder de 400 genomineerden. De posters op de tentoonstelling zijn de 100 winnende posters + de 15 posters op de shortlist van Esa-studenten.

Top 10: Dos Santos Priscillia

Top 100: Fabien Rousseau / Marie-Catherine Lambert & Nathalie Cornelis / Alexandre Frits / Elisa Gilis / Filippo Fontana

+ Sarah Suco Torres / Valentin Gorris / Antoine Prevost / Anaïs Lemercier / Julie Hoyas / Jonas Verhaeghe / Céleste Wallaert / Nathalie Cornelis / Nastasja Vancampenhout / Marie-Catherine Lambert / Kevin Lemarchand / Céline Bacho / Muriel Cornet

Perscontacten

Geassisteerd door : Frédérique Gibon
frederique.gibon@seedfactory.be

Nuttige links