BizzFactory

Trends

09.00 uur tot 17.00 uur

*ALLEEN VOOR LEDEN VAN DE ZAADFABRIEK*.

Trends bij Seed Factory

Christophe Charlot, journalist bij het tijdschrift Trends-Tendances sinds 2002, is gespecialiseerd in nieuwe technologieën, van de Amerikaanse internetgiganten tot de zeer jonge Belgische start-ups en fabrikanten van apparatuur. Hij is gepassioneerd door het web en nieuwe technologieën en volgt de veranderingen in de wereld door de innovaties van het moment op de voet. Van wasmiddelenfabrikanten die zich moeten interesseren voor het Internet of Things tot autoverhuurbedrijven die op hun kop worden gezet door modellen van de collaboratieve economie, Christophe is gepassioneerd door de digitale transformatie die elke sector van de economie beïnvloedt.

Al heel vroeg raakte Christophe geïnteresseerd in de collaboratieve economie met verschillende functies in Trends-Tendances. In 2015 kwam hij op het idee om de belangrijkste samenwerkingsplatformen in België te testen. Zijn idee? Kijken of het mogelijk was om ervan te leven. Toen werd UberizeME geboren, een vernieuwend journalistiek concept dat een webserie, reportages in Trends en videoreportages op CanalZ combineert. Het werd een groot succes, met enkele honderdduizenden views op het web en een ongekende betrokkenheid van internetgebruikers.

Sindsdien is Christophe een regelmatige gastspreker op conferenties over de collaboratieve economie. En zijn UberizeME-ervaring is het uitgangspunt voor een boek (UberizeME, l'économie collaborative entre promesses et mensonges) over de fenomenen van de collaboratieve economie, ubérisation en digitale transformatie.