LogoHouseImage

Het Maison de l'Image toont het allerbeste op het gebied van beeld, grafisch ontwerp en illustratie uit België en de rest van de wereld aan professionals en het grote publiek.

 

Filosofie | Laatste tentoonstellingen | Curatoren

Filosofie

Roeping

Voor elke tentoonstelling wordt een catalogus in beperkte oplage gemaakt. Deze wordt gratis aangeboden aan genodigden bij de opening en aan bezoekers zolang de voorraad strekt, zonder de deelnemers te vergeten. 

Het Maison de l'Image is een non-profit organisatie gerund door vrijwilligers.

Ethiek

Het principe van deelname aan de tentoonstellingen is op uitnodiging. Het is geen wedstrijd waarbij de organisatoren beoordelen welke projecten worden uitgenodigd om deel te nemen.

De organisatoren nemen de verantwoordelijkheid voor hun selectie. Deze methode wordt gewaardeerd door de auteurs en we hebben ze nog niet veranderd. Wetende dat de keuze van de organisatoren onvermijdelijk subjectief is, zal deze nooit unaniem zijn, en zij nemen de verantwoordelijkheid voor hun selectie".

Doe mee

Het Maison de l'Image wil ontdekken wat de besten doen.

Waar ter wereld je ook bent, maak jezelf bekend bij een van de commissarissen:

vincent.baudoux@hpnv.net

johnny.bekaert@telenet.be

michel.michiels@seedfactory.be

patrick.regout.illustration@skynet.be

Auteursrechten

Deelname aan een tentoonstelling in het Maison de l'Image houdt de toestemming in om het werk te reproduceren in de catalogus, in persberichten, in media-aandacht, op het internet, blogs en in elk ander medium dat kan bijdragen tot het succes van de tentoonstelling. Het impliceert ook deelname aan toekomstige uitnodigingen die nog niet bekend zijn in België of andere landen. De auteursrechten zijn van toepassing op deze andere tentoonstellingslocaties.

Tentoonstellingen in La Maison de l'Image

ddd
Huis van beelden

Pub doel

Belangrijk visueel vierkant
Huis van beelden

Labyrint

GRAFISCHE MUZIEK 1
Huis van beelden

Muziekgrafiek 1

04 LuckyLuke NEWzonder sigaret
Huis van beelden

Lucky Luke

De curatoren van de tentoonstelling

Onbekend

Jean-Louis Lejeune

Jean Louis Lejeune's oprichting en beheer van de Etcætera studio heeft hem in staat gesteld om posters, boeken, campagnes, websites en films te ontwerpen - kortom, om te tekenen en de ontwerper uit te hangen wanneer de gelegenheid zich voordoet.
jl.lejeune@design-etc.be
Maison de l'Image - Vincent-Baudoux

Vincent Baudoux

Kunstenaar en leraar
vincent.baudoux@hpnv.net

Opgeleid in hedendaagse kunst en reclame, trad hij in 1961 in dienst bij het Instituts Saint-Luc in Brussel. Hij bleef er tot 2011 lesgeven in Visuele Communicatie. Dit leidde tot zijn interesse in populaire beeldtaal, cartoons en humoristische tekeningen. In 1972 was hij een van de oprichters van Erg.

02 Johnny Bekaert

Johnny Bekaert

Grafisch ontwerper en tekenaar
johnny.bekaert@telenet.be

Grafisch ontwerper, ontwerper van alfabetten, tekenaar - " Prix Nicolas Goujon " Parijs, " Medaille de bronze " Biënnale voor Grafisch Ontwerp Brno, " Prezzo Quadragonodoro " Treviso, 'Keuze van de Jury. Zijn boek Letterhead+Logo Design 12', Ed. Rockport Massachusetts wordt wereldwijd uitgegeven. www.johnnybekaert.be

La Maison de l'Image - Kosten

Constantijn Sunnerberg

Veld tekenaar
cost-art@skynet.be

Constantin Sunnerberg alias Cost. is een allround cartoonist, die zich vooral bezighoudt met perscartoons en cartoons. Hij heeft 60 prijzen gewonnen in 19 verschillende landen voor deze twee gebieden van zijn werk.

04 Michel Michiels

Michel Michiels

Grafisch ontwerper en docent
michel.michiels@seedfactory.be

Michel Michiels volgde een opleiding tot grafisch ontwerper en won het "gouden bord" voor industrieel ontwerp. Al snel richtte hij zich op de creatieve richting en wisselde hij grafische communicatie, reclame, schrijven en lesgeven aan La Cambre af. Hij is de oprichter van het Maison de l'image in Brussel.

05 Patrick Regout

Patrick Regout

Grafisch ontwerper en illustrator
patrick.regout.illustration@skynet.be

In 1990 werd hij opgemerkt door de artistiek directeur van Esquire magazine en dankzij zijn grafische stijl die hij van de Belgische "ligne claire" heeft geërfd, getint met een flinke dosis Britse humor, heeft de illustrator uit Verviers gewerkt voor een aantal Angelsaksische publicaties. patrickregout.ultra-book.com