Welke voorzorgsmaatregelen kunnen we nemen tegen Covid-19?

Voorzorgsmaatregelen uitgevoerd door Seed Factory sinds het begin van COVID19 en tot het einde van de gezondheidscrisis (bijgewerkt op 2 december 2021) https://coronavirus.brussels/ en https://www.info-coronavirus.be/fr/faq/#id_2).
Werknemers in het gebouw (collega's, freelancers, werknemers van het bedrijf, enz.) komen op vrijwillige basis, terwijl telewerken verplicht is. De overheid heeft de controle op verplicht telewerken verscherpt. In het kader hiervan is een online aangifte gepland. De federale regering heeft bevestigd dat de verplichte telewerkregeling voor het personeel van elke onderneming, vereniging en dienst de komende weken zal worden gehandhaafd, tenzij de aard van de functie of de continuïteit van het beheer van ondernemingen en organisaties, diensten en activiteiten dit verhinderen. Om de controle op deze maatregel te versterken, zal elke werkgever verplicht worden om elke maand en vanaf april een beperkt aantal gegevens aan de RSZ mee te delen: het aantal werknemers in dienst op de 1ste werkdag van de maand, die geen functie uitoefenen die door telewerken kan worden uitgevoerd. Als een bedrijf meerdere bedrijfseenheden heeft, moet het het aantal werknemers per bedrijfseenheid opgeven.
 

Iedereen moet een masker dragen in alle gemeenschappelijke ruimten van de Zaadfabriek. Beschermende maatregelen en desinfectie. Herbruikbare stoffen maskers (afhankelijk van de voorraad) zijn verkrijgbaar bij de receptie.

dispensers voor desinfecterende gel over de hele site in gemeenschappelijke ruimten (plaatsing van 6 dispensers met hydroalcoholische gel: ingang gebouw, ingang keuken, voor de bubbels, op elke verdieping bij de ingang van de gang die leidt naar de toiletten en vergaderzalen).
 

Temperatuurscanner geplaatst voor de receptie: je wordt gevraagd om je temperatuur op te nemen als je aankomt. Er wordt geen informatie opgeslagen, geen contact met het scherm.

Ontsmettingssprays beschikbaar in gemeenschappelijke ruimtes.
 
Gebruik van zeer ontsmettende producten door het schoonmaakteam.
 
In gemeenschappelijke ruimten moet een fysieke afstand van 1m 50 worden aangehouden.
 
Huurders die ziek zijn of symptomen vertonen, moeten thuisblijven.
 
Aanbeveling om de handen goed en meerdere keren per dag te wassen.
 
Co2-sensor voor het meten van de luchtkwaliteit binnenshuis.
 
Indeling en gebruik van gemeenschappelijke ruimtes, bewegwijzering, plexiglas wanden rond de receptie.
 
Afstandsstickers in het atrium, de koffiemachine, de ingang van de keuken, de gangen naar de toiletten, de lunchruimte.
 
Posters op de deuren van gemeenschappelijke ruimtes.
 
Vergaderzalen
Bordjes op de deur van elke kamer: bubbel 1 persoon, grote kamer 4 personen, kamers op de 1e en 2e verdieping 2 personen. Als de vergadering voorbij is, besproeit de bewoner de tafel met ontsmettingsmiddel.
In elke vergaderzaal: 1 Dettol spray + pak papieren handdoeken om de tafels schoon te maken. Informeer de receptie als er materiaal ontbreekt.
 
Atrium
Lunch met sociale afstand in het Atrium op verschillende niveaus,één persoon tegelijk op de bank,
geen groepen mensen.
Regelmatige desinfectie van contactpunten van snack- en cola-automaten.
Voorlopig geen tijdschriften of kranten meer in de schappen.
 
Koffiezetapparaat
In bedrijf tenzij veiligheidsmaatregelen niet worden nageleefd. Als de machine in bedrijf is, moeten de afstanden worden gerespecteerd die worden aangegeven door stroken op de grond.
Regelmatig desinfecteren van het scherm (spray/doekjes verkrijgbaar).
 
Keuken
Eén persoon tegelijk in de keuken,het gebruik van koelkasten wordt bijgehouden, decontactpunten van de magnetron worden na elk gebruik gedesinfecteerd (Dettol spray of doekjes beschikbaar).
Zaaigoed mag niet in de kantoren worden bewaard; alles moet elke avond naar de keuken worden gebracht.
 
Toiletten
Eén persoon per keer,respecteer de afstandslijnen op de grond,verplicht handen wassen na elke pas.
 
Trap
Om naar boven te gaan: gebruik de trappen in het atrium en respecteer de afstanden.
Om af te dalen: gebruik de noodtrappen en respecteer de afstanden.
 
Buitenkant
Respecteer afstanden tijdens pauzes, op banken en op de parkeerplaats.
Je kunt de tafeltennistafel gebruiken om mee te spelen of om op te eten - zet hem na gebruik gewoon weer terug.
 
Gebruik van airco in kantoren en vergaderzalen
De huurder is verantwoordelijk voor de airco in zijn kantoor als hij deze in zijn werkruimte aan wil zetten. Seed Factory garandeert het jaarlijkse onderhoud van de apparatuur op de site.
 
Schoonmaken
De schoonmaakploeg voert de gebruikelijke schoonmaak uit, met sterk ontsmettende producten en met nadruk op het reinigen van contactpunten, zoals deurklinken, muizen, telefoons, knoppen van machines, kranen, enz. met voor de gelegenheid gekochte antivirussprays. ....
 
Heb je vragen over onze voorzorgsmaatregelen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
 
Het Seed Factory-team
Voorzorgsmaatregelen Covid-19 - Zaadfabriek