Je bekijkt momenteel Hoe kies je de juiste coworkingruimte?

Hoe kies je een coworkingruimte?

Of je nu een ondernemer, een freelancer of een bedrijf bent, een coworking space kan de ideale oplossing zijn om je werkomgeving een boost te geven en je netwerk te helpen ontwikkelen.

Er zijn tegenwoordig zoveel opties op de markt. Hoe kies je de beste ruimte voor jou/je team? In dit artikel geven we een paar tips om je te helpen de juiste keuze te maken.

Welke diensten moet een goede coworkingruimte bieden? 

Een goede coworkingruimte moet een reeks diensten aanbieden, zoals comfortabele kantoren, een warm en professioneel onthaal, een receptie die de post en oproepen van de huurders behandelt, volledig uitgeruste vergaderzalen, een koffieautomaat, de organisatie van evenementen en een dynamische gemeenschap, dit alles om de productiviteit van de werknemers te bevorderen en hun welzijn in hun werkomgeving te garanderen.

Een comfortabele werkplek

Het eerste wat werknemers, freelancers en starters zoeken in een coworking space is een comfortabele, goed uitgeruste werkomgeving.

Wat moet je kiezen: een open kantoor of een privékantoor? 

Kantoortuinen worden steeds populairder, maar bepaalde beroepen die gebonden zijn aan beroepsgeheim kunnen meer vertrouwelijkheid vereisen. Dit betekent dat je privékantoren of speciale vergaderruimtes moet kunnen aanbieden waar je in alle vertrouwelijkheid kunt telefoneren.

Seed Coworking artikel

Open ruimte vs. privékantoor

We kunnen duidelijk stellen dat een goede coworkingruimte drie essentiële dingen moet bieden:

  • Kwaliteit: het coworkingcentrum moet van hoge kwaliteit zijn
  • Werkplekken moeten worden ontworpen om de productiviteit en het welzijn van werknemers te bevorderen
  • Bureaus, stoelen en kantooraccessoires moeten worden geleverd en ingericht om optimaal comfort voor collega's te garanderen.

Een plek om te leven en ideeën uit te wisselen

Naast werkplekken en kantoren kunnen coworking spaces hun leden ook vergaderruimtes met verschillende capaciteiten bieden, afhankelijk van de behoeften van de klant.

Coworking biedt een praktische oplossing voor professionals die klanten, prospects of leveranciers willen ontvangen, of die hun teams regelmatig willen samenbrengen.

De vraag naar vergaderzalen neemt voortdurend toe en wordt een belangrijk selectiecriterium.

De toegankelijkheid van de werkruimte is ook een doorslaggevende factor bij de keuze voor coworking. Coworking-ruimtes kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar zijn, waardoor er een grote flexibiliteit is in de organisatie van de werktijden en de mogelijkheid om op elk moment naar het kantoor te komen om aan de behoeften van de leden te voldoen.

Er is ook een ontvangstruimte ingericht om het bedrijf een professionele uitstraling te geven en tegelijkertijd de veiligheid van de werknemers te garanderen.

Tot slot kunnen verschillende ruimtes worden ingericht en toegankelijk worden gemaakt voor de gemeenschap: een keuken (met koelkast, koffiezetapparaat, servies, enz.), een pauze-/ontspanningsruimte, een spelletjesruimte om het samenleven en de uitwisselingen tussen de verschillende werknemers te bevorderen.

Aanvullende diensten

Andere diensten zijn onder andere domiciliëring. Veel coworking spaces bieden bedrijven en freelancers de mogelijkheid om hun bedrijf te registreren op het bedrijfsadres van de space.

Sommige coworking spaces bieden ook het beheer van de boekhouding en de marketingstrategie aan. In dit geval nemen de managers van de coworking space contact op met bepaalde specialisten uit de sector om deze service aan hun klanten aan te bieden.

Coworking spaces kunnen ook oplossingen bieden voor de meer specifieke behoeften van de activiteitensector van een bedrijf. Sommige ingenieurs zullen bijvoorbeeld de aanwezigheid van 3D-printers op hun werkplek op prijs stellen, uiteraard in overleg met de eigenaars van het pand.

Sommige coworkingcentra bieden een reeks extra diensten aan:

  • Eten: delicatessen, broodjes, drankjes, frisdrankautomaten, snoepautomaten, ter plaatse of afhalen
  • Een interne kantine
  • A la carte diensten: alle diensten beschikbaar via een applicatie om te profiteren van speciale aanbiedingen onderhandeld voor leden van de gemeenschap.
  • Digitale community : Een digitaal forum dat toegankelijk is voor leden van de community om uitwisselingen te vergemakkelijken, nieuwe mensen te ontmoeten en je bedrijf te ontwikkelen.
  • Een coworking café: een plek die openstaat voor iedereen en die huurders, hun gasten, leveranciers en contacten in het algemeen samenbrengt. Het is een plek waar mensen ideeën kunnen uitwisselen en van elkaars gezelschap kunnen genieten.

Het beheer van gedeelde ruimtes is de essentiële rol van de beheerder van een coworkingkantoor. Zijn aanwezigheid in de coworking space is daarom belangrijk en vertegenwoordigt een toegevoegde waarde. De office manager is servicegericht en proactief in het oplossen van problemen op de site. Hij is ook de schakel tussen de leden.

Toegang tot het gebouw voor huurders 7/7 - 24/24 is een belangrijke troef die leden veel flexibiliteit biedt.

Een plek om te leven en ideeën uit te wisselen

De locatie van de coworking space is cruciaal. Over het algemeen kiezen coworkers voor een ruimte dicht bij hun huis en dicht bij het openbaar vervoer, met gemakkelijke toegang vanaf de belangrijkste verkeersaders van de stad.

Seed Factory is ideaal gelegen in Brussel, in Oudergem om precies te zijn , dicht bij de metrostations Hankar en Pétillon, de tramhalte Arsenaal, het station van Etterbeek en belangrijke wegen zoals de Waversesteenweg en de Generaal Jacqueslaan.

Het Seed Factory coworkingcentrum is ideaal gelegen in de buurt van winkels, restaurants, sport- en wellnesscentra en de VUB-universiteit en heeft veel te bieden.

Seed Factory heeft ook een fietsen- en motorstalling.

Handige links voor het vinden van de juiste coworkingruimte voor jou: 

Hoeveel kost coworking?

De meeste gedeelde kantoren zijn te huur voor een vaste prijs die varieert naargelang de duur: halve dag, dag, meerdere dagen per maand, maandelijks pakket en zelfs 24/7 toegang. 

Het is dus mogelijk om deze ruimtes eenmalig te gebruiken (ongeveer €25 per dag) of op regelmatige basis (gemiddeld vanaf €160 per maand - €295 per maand). 

Elk coworkingcentrum hanteert zijn eigen tarieven, inclusief verschillende diensten.

Elk coworkingcentrum is uniek en heeft zijn eigen kenmerken. Het kiezen van een coworkingruimte hangt af van je professionele en persoonlijke behoeften. Aarzel nooit om de centra te bezoeken en vragen te stellen om je te helpen bij je keuze.

Wil je een kantoor huren in Oudergem? Kom meer te weten over het bedrijvencentrum Seed Factory. Aarzel niet om telefonisch of via het online formulier een afspraak te maken met Edouard Cambier en zijn team voor een bezoek.

Laat een reactie achter