Je bekijkt momenteel B-meeting.online: versterkingen in de vergadersector

B-meeting.online: versterkingen in de vergadersector

Wie zijn dat?

Een succesvolle POC (proof of concept) door B-meeting.online!
De lancering van een nieuw concept heeft geresulteerd in de eerste hybride algemene vergadering van een prestigieuze Belgische familiestichting. 

Gebaseerd op de activiteit van een live interactieplatform voor het publiek (stemmen, berichten sturen) gedurende de afgelopen 7 jaar, werd de oplossing geïnitieerd door de 1e crisis van COVID 19 (maart 2020), waarbij mogelijkheden worden geboden in de congressector die zich verstoken zagen van face-to-face ontmoetingen.

B-vergadering.online is een originele synergie van drie spelers, waaronder Seed Factoryhet bekende coworking- en businesscentrum in Brussel, Stream It Studio met zijn visio-communicatie 3.0 technologie en studio, en Votick, een Belgische start-up die al 8 jaar actief is met zijn interactieplatform (stemmen, quizzen, polls en instant messaging) voor live evenementen.

De oprichter, Axel Sacha Timmermans, werd ontwerper van interactieve oplossingen in de congres- en seminariesector nadat hij 10 jaar bij UCB had doorgebracht in het IT-beheer van visuele communicatie. Hij reageerde op de uitdaging van de nieuwe vergaderregels en dit, op de oproep van StartupVie in 2020 om zijn diensten aan te bieden, op een ondersteunende manier, aan KMO's en organisaties in operationele moeilijkheden. 

logoFinal10 1

Hetproduct

Het aanbod bestaat uit :

  • 1 locatie (seminarruimte, VIP-receptie)
  • 1 streaming studio (videoconferencing, montage)
  • live interactie (stemmen, berichten sturen).

Alles georganiseerd en gecoördineerd als een compleet hybride evenement.

Het project B-meeting.online speelt in op de uitdagingen van de Covid19-crisis door vergaderingen op afstand mogelijk te maken met een enkel beheer- en dienstenpakket voor hybride vergaderingen. De kans die dit nieuwe type vergadering biedt, is het benutten van de voordelen van vergaderen op afstand en aanwezig zijn om formele evenementen flexibeler te organiseren en aantrekkelijker te maken voor het publiek. 

Het potentieel voor migratie naar nieuwe processen wijst op een exponentiële groei van de vraag. Het project maakt deel uit van een nieuw tijdperk van post-Covid aanpassing en verbetering van vergaderingen op afstand. 

De unieke, aanpasbare formule van B-Meeting.online garandeert bedrijfscontinuïteit en het succes van elk evenement door de volgende toegevoegde waarden te combineren: 

  • Gegarandeerde betrokkenheid bij het beheer, de coördinatie en begeleiding, van A tot Z, van hybride bijeenkomsten
  • Selectie van hoogwaardige hardware, software en beheerservices (productie-studio/live-post-productie) met een combinatie van veiligheid tegen een redelijke prijs 
  • Begeleiding (van AVA's) met een accountantsmissie en een gecertificeerd protocol met integriteit (controle van capaciteit en identiteiten van aandeelhouders/leden) 
  • Animatie dankzij interactieoplossingen (veilig stemmen op afstand, chat) op mobiele telefoons
  • Faciliteiten, loungeruimte, VIP-ontvangst, parkeerplaats, café, catering, enz... 

Doelsectoren

De doelsectoren - bedrijven (HR- of marketingafdelingen), buitengewone algemene vergaderingen, comités, verenigingen en gebouwbeheerders - zijn allemaal al volop in beweging, zowel op het gebied van houding als technologie.

Een voorbeeld van een doelmarkt is de sector van stemmen op afstand voor beheerders en mede-eigenaars. Volgens de Association Belge des Syndics et Administrateurs de Biens (Belgische Vereniging van Vastgoedbeheerders en -administrateurs) zijn er in België bijna 200.000 gebouwen met 1,32 miljoen appartementen, waarvan 525.000 mede-eigendom zijn van 75.000 verenigingen van eigenaars... 

SreamIt
Live vanuit een algemene vergadering in de Stream It Studio in Seed Factory

Heb je plannen voor de toekomst?

B-Meeting.online heeft onlangs nieuwe specifieke functionaliteiten ontwikkeld (gewogen stemming, beheer van volmachten en debatten in toepassing van de wettelijke regels, gemandateerd toezicht, beveiligd systeem) voor algemene vergaderingen, comités en syndicaten/eigenaarsverenigingen. Kunstmatige intelligentie (voice to text) wordt ook geïntegreerd en de juridische en protocollaire aspecten van dit nieuwe type evenement worden versterkt.

Waarom zijn ze gevestigd in Seed Factory?

"Allereerst voor het zakelijke netwerk, vervolgens voor de complementariteit van de aanwezige beroepen en tot slot voor de dynamiek van het originele en dynamische "eco-systeem van het zakencentrum" (activiteiten, parallelle evenementen)".

Bent u net als B-meeting.online op zoek naar een kantoorruimte te huur in Oudergem? Kom meer te weten over het bedrijvencentrum Seed Factory. Aarzel niet om telefonisch of via het online formulier een afspraak te maken met Edouard Cambier en zijn team voor een bezoek.

Co-working Oudergem
Atrium van de zaadfabriek

Laat een reactie achter