Huis van beelden

Johnny Bekaert

Veel van de alfabetten van Johnny Bekaert hebben een licht gruizige, kafkaëske uitstraling, terwijl andere zijn vormgegeven als de handlettering op posters en omslagen.

Omdat Johnny opgroeide met Kuifje, Lucky Luke en Robbedoes, zijn zijn spectaculaire affiches onvermijdelijk in de beste ader van de Belgische humor.
Luc Devroye - Universiteit van McGill, Montreal

De werkwijze van mijn vriend Johnny Bekaert is allesbehalve conventioneel. Voor elk ontwerp heeft hij ruim de tijd om te kiezen uit het onpeilbare aanbod van bestaande lettertypes. En toch kiest hij telkens voor een originele typografische creatie die sneller zal zijn. Hij negeert op sublieme wijze wat er bestaat en kiest altijd voor een persoonlijke creatie: een alfabet dat volledig gewijd is aan het onderwerp. Johnny Bekaert is een ware coverfabriek voor boeken die hij aankleedt met zijn uitbundige beelden.
Ben Bos - Totaalontwerp, Amsterdam - AGI/BNO/hon.I

Het is een voorrecht om de eerste grote tentoonstelling van Johnny Bekaert aan te kondigen. Deze internationaal bekende grafisch ontwerper, typograaf en illustrator is bekender in het buitenland dan in eigen land. Maar wie hem kent en zijn talent bewondert, weet dat achter zijn werk de mens schuilgaat. En hij is een van de besten. Ja, de feeën hebben zich over zijn wieg gebogen. En in de wereld van het beeld, waar de meeste makers een vol leven hebben met slechts één (en enige) geschenk uit de hemel, vermenigvuldigt Johnny de geschenken met een trilogie van vaardigheden die het kenmerk is van de allergrootsten: zij die, zoals Dooreman of Milton Glaser, grafisch ontwerpers zijn met een scherp oog, bulimische scheppers van alfabetten en beangstigend begaafde illustratoren.
Michel Michiels - Stichter van het Maison de l'Image