Je bekijkt momenteel Go Concept Belgium: Het adviesbureau voor technologische innovatie ten dienste van de Belgische industrie

Go Concept Belgium: Het adviesbureau voor technologische innovatie ten dienste van de Belgische industrie

"Je kunt een project voor de toekomst niet alleen bouwen". 

Philippe Chapalain
CEO en medeoprichter Kepax

Geboorte van het Go-concept

Go Concept werd opgericht in 2009 en is gespecialiseerd in innovatieadvies door middel van technologieoverdracht tussen twee niet-concurrerende sectoren. 

Met kantoren in Zwitserland, Frankrijk, Canada en België ondersteunt Go Concept zijn partners in expertisegebieden zoals mechatronica, mechanica, elektronica, industriële IT, industrialisatie en proceskwaliteit.

Het is voornamelijk actief in de volgende industriële sectoren: auto-industrie, fabrikanten van apparatuur, domotica, spoorwegen, lucht- en ruimtevaart, marine, biomedische en farmaceutische industrie, domotica en IOT, energie. 

Het biedt zijn klanten de specifieke expertise van zijn raadgevende ingenieurs in de volgende rollen: ontwikkelingsingenieur, technisch projectmanager, project- of businessunitdirecteur.

Go Concept figuren

Welke diensten biedt Go Concept?  

De activiteiten van de Go Concept Group zijn onderverdeeld in drie complementaire bedrijfsgebieden:

  • Advies over technologische innovatie: begeleiding van industriële klanten bij projecten met hoge toegevoegde waarde in Frankrijk, Zwitserland, Canada en België 
  • Training: via het merk DeepTalents ondersteunt de Groep industriële klanten bij het opzetten en uitvoeren van op maat gemaakte technische trainingen.
  • Start-up incubatie: de Go Acceleration incubator helpt ondernemers bij het ontwikkelen van hun bedrijf. Het is gebaseerd op intrapreneurship en maakt gebruik van een speciaal trainingsprogramma en persoonlijke ondersteuning, die normaal alleen zijn voorbehouden aan managers van de Groep.
Go concept

 Wat is het concurrentievoordeel van Go Concept ?

In een zeer concurrerende markt́ positioneert Go Concept zich als een premium adviesbureau dat de strategische projecten van zijn klanten ondersteunt. 

Het succes van het companý is gebaseerd op zijn vermogen om industriële projecten te versnellen door zich te specialiseren in technologieoverdracht tussen twee niet-concurrerende sectoren

Dankzij dit bedrijfsmodel is de Groep de afgelopen jaren met meer dan 50% gegroeid. Deze uitstekende resultaten zijn internationaal opgemerkt.

In 2017 stond Go Concept op de 22e plaats van de meer dan 3.900 onderzochte start-ups .

In 2017 stond Go Concept op de 22e plaats van de meer dan 3.900 onderzochte start-ups .

Go Concept bij Zaadfabriek

Go Concept en Covid

Go Concept maakt deel uit van de Zwitserse KEPAX Group, die op1 januari2021 een operationele holding werd en 5 adviesbureaus voor industriële innovatie omvat.

De rol van Kepax is het ondersteunen van de transversale functies van alle merken van de Groep, het verwerven van nieuwe bedrijven en het versnellen van hun ontwikkeling. 

Zijn idee is om een bevoorrecht ecosysteem te creëren waarop de merken van de Groep kunnen vertrouwen om hun groei te verzekeren. 

Elk bedrijf behoudt zijn onafhankelijkheid en ontwikkelt zijn producten en diensten autonoom terwijl het vertrouwt op de 6 pijlers van het Kepax groeimodel: 

  • Onafhankelijkheid en financiële stabiliteit : eigen vermogen en een strategische visie voor 15 jaar 
  • Selectieve werving, integratie en loopbaanmanagement van talent 
  • Lokale kantoren in Zwitserland, Frankrijk, België, Spanje, Canada en de Verenigde Arabische Emiraten, dicht bij hun markten en werknemers 
  • Collectieve intelligentie : training en operationele uitmuntendheid 
  • Mentoring : groeifactoren identificeren en managers coachen 
  • Ondersteunende functies : financiën, administratie en communicatie 

Go Concept en zijn beslissing om zich te vestigen in de Seed Factory

Go Concept nam zijn intrek in Seed Factory zodra het zijn activiteiten startte. 

Go Concept België team
Team Go Concept België

" Seed Factory en Go Concept zijn ideaal gelegen in Brussel en delen essentiële waarden: gemeenschapszin, plezier en uitmuntendheid. Deze gemeenschappelijke basis heeft ons er op natuurlijke wijze toe aangezet om naar de Seed Factory te verhuizen, een plek die uitwisselingen en het delen van vaardigheden aanmoedigt. Iedereen in de Seed Factory deelt de ondernemersgeest die aan de basis ligt van het Go Concept project," zegt Erwin Peray, HR Manager.

Wil je net als Go Concept een kantoor huren in Oudergem? Kom meer te weten over het bedrijvencentrum Seed Factory. Aarzel niet om telefonisch of via het online formulier een afspraak te maken met Edouard Cambier en zijn team voor een bezoek.

Co-working Oudergem

Volg ons op :

www.facebook.com/SeedFactory.be

www.linkedin.com/company/seed-factory

www.youtube.com/channel/UCZ4ujMwIeW876ta0dCVLxlA

www.instagram.com/seedfactory.be

Laat een reactie achter