Je bekijkt momenteel Wikipreneurs: de digitale gereedschapskist voor ondernemers

Wikipreneurs: de digitale gereedschapskist voor ondernemers

De geboorte van Wikipreneurs, de digitale gereedschapskist voor ondernemers

De oprichter van Wikipreneurs, Xavier De Poorter, startte vanuit de vaststelling dat er geen school voor ondernemerschap bestaat en dat de meeste ondernemers zich een beetje verloren voelen wanneer ze geconfronteerd worden met alle dingen die ze moeten doen om hun bedrijf op te starten of uit te breiden. 

Foto Xavier De Poorter

De oorspronkelijke visie was om een 'e-learning' tool te creëren voor alle ondernemers, en dus om iedereen te helpen die een bedrijf opstart met behulp van digitale technologie. Deze initiële wens is geëvolueerd tot het huidige platform: www.wikipreneurs.bede digitale gereedschapskist voor ondernemers.

Ondernemerschap betekent dag na dag vooruitgaan om je project op te bouwen, en elke stap durven zetten! Met Wikipreneurs willen we hun taak makkelijker maken door de juiste tools, advies en partners te bieden om hen te helpen slagen op hun eigen voorwaarden. 

Naast begeleiding is de steun van een gemeenschap van gelijken essentieel bij het opstarten van een bedrijf. Daarom is naast het platform de Wikipreneurs community voor wederzijdse ondersteuning ontstaan. Deze snelgroeiende Facebook-groep(L'entraide des entrepreneurs - Wikipreneurs) telt vandaag meer dan 5.500 ondernemers die elkaar dagelijks helpen. 

Wat is Wikipreneurs precies?

Wikipreneurs is een missie, gedreven door een klein, gepassioneerd team vol talent (en dromen, angsten, successen, mislukkingen... net als iedereen!): Ondernemers vooruit helpen.

Om ondernemers vooruit te helpen, biedt Wikipreneurs antwoorden op maat in verschillende formaten. In praktische termen betekent Wikipreneurs :

  • #Een digitale gereedschapskist, www.wikipreneurs.be ⚙️: Honderden concrete, eenvoudige en praktische tools en content: hoe word je een partner, stel je een budget op, start je digitale marketing, rekruteer en motiveer je een team, financier je je groei, ontwikkel je een duurzaam model, alles wat je moet weten over het zelfstandigenstatuut of de commanditaire vennootschap. Er zijn ook sjablonen voor bijvoorbeeld contracten, financiële plannen en prospectietabellen. Het is een echte goudmijn!
  • #Een gemeenschap van wiki's 🤝 Wiki is een prachtig netwerk van meer dan 35.000 ondernemers, maar bovenal is het een gemeenschap van wederzijdse ondersteuning, waar 5.000 ondernemers elke dag ideeën uitwisselen en elkaar helpen.
  • #Expertise in het veld 💡: om ondernemers nog verder te helpen, bieden Wikipreneurs en haar partners regelmatig op maat gemaakte workshops en trainingenaan over DE onderwerpen die elke ondernemer moet beheersen: Management, Digitale Marketing, Groei-uitdagingen, etc. Sinds kort kunnen ondernemers ook hun naamloze vennootschap oprichten met de "Naamloze Vennootschap Fabriek " van Wikipreneurs: wij zorgen voor het hele administratieve proces en geven u alle sleutels die u nodig heeft om een goede start te maken.
  • #Digitale tentoonstelling 6 Jours Pour Lancer/Développer ma boîte ": elk jaar staat Wikipreneurs achter de digitale tentoonstelling "6 Jours Pour Lancer/Développer ma boîte ". Gedurende een week worden er tientallen workshops/conferenties/conferenties georganiseerd met alle partners die iets te zeggen hebben over de belangrijkste ondernemersonderwerpen, maar ook over meer gespecialiseerde en innovatieve onderwerpen. Dit alles in aanwezigheid van een zeer breed panel van experts uit het ondernemende ecosysteem. Meer dan 3.200 deelnemers in 2020 en nu al veel ideeën en contacten voor de show van 2021 (start op 27 september). Als u geïnteresseerd bent om uw producten of innovaties op de beurs te presenteren - neem dan contact met ons op.
6 dagen tot

Onze ontwikkeling

Sinds de oprichting is Wikipreneurs aanzienlijk geëvolueerd en bevindt het zich in het hart van een aantal grote strategische veranderingen. Al meer dan een jaar werken we er hard aan om onze communicatie en digitale marketing te verbeteren en om ondernemers te blijven helpen door diensten te ontwikkelen die zijn afgestemd op hun realiteit en behoeften. 

Om dit te bereiken is het team constant aan het uitbreiden en een breed scala aan profielen aan het toevoegen om de uitdagingen van de groei aan te gaan. Vandaag bestaat ons team uit Xavier De Poorter (Oprichter van Wikipreneurs), Emna Chaouch (Hoofd Operaties) & Chloé Depuydt (Hoofd Marketing & Communicatie). Er zijn ook een aantal freelancers die ons helpen met onze dagelijkse uitdagingen: Tarik Hennen (digitale marketingexpert), Elisa Brevet (journalist en podcastproducent), Evrard Dessain (verkoopondersteuning), Alexandre Portois (digitale marketingexpert), Maxime Dewelle (IT-beheer), Pierre-Olivier Dirix (technische ondersteuning Salon 6JP).

Wikipreneurs

Covid - invloed op ons bedrijf

Als belangrijke speler in de ondersteuning van ondernemers was een van de grootste uitdagingen voor ons kleine team om te reageren op de opkomende behoeften van ondernemers. Daarom hebben we onze projecten in de wacht gezet om inhoud te creëren die nuttig zou zijn voor ondernemers, zowel in onze nieuwsbrieven als via de digitale toolbox.

Integendeel, de periode van beperking had een positieve impact op ons jaarlijkse digitale evenement "6 Jours pour lancer/développement ma boîte". In slechts een paar maanden tijd konden we het concept ontwikkelen tot een hoogwaardige digitale tentoonstelling voor ondernemers. Dit was een hele uitdaging en met de hulp van een dertigtal partners konden we meer dan 3.200 ondernemers bedienen.

Tot slot moesten we, zoals de meeste bedrijven, wennen aan een nieuwe manier van werken als team, met telewerken. Onze interne filosofie is gebaseerd op een evenwicht tussen autonomie en teamwerk, waardoor we ons gemakkelijk hebben kunnen aanpassen aan werken op afstand.

Projecten voor de toekomst

Onze projecten zijn talrijk. Elke dag komen er nieuwe ideeën binnen bij Wiki, zowel van leden van het team als van partnerschapsvoorstellen! Op korte termijn zijn we erg enthousiast over het idee om je een innovatieve digitale beurs van hoge kwaliteit te bieden. Met 4 jaar ervaring hebben we alles in huis om een superevenement neer te zetten (of, zoals we met een glimlach zeggen, 'de coolste ondernemersbeurs ter wereld'), boordevol innovaties! Tot ziens op 27 september!

We zijn ook verheugd om onze nieuwe diensten aan ondernemers te kunnen aanbieden. Deze zijn het resultaat van vele maanden werk en reflectie, en we hopen dat ze ondernemers verder zullen helpen:

- Met het Management Bootcamp biedt Xavier ondernemers de kans om in 4 weken de basisprincipes van management onder de knie te krijgen. Met zoveel ondernemers die worstelen met het managen van hun bedrijf, willen we hen helpen grip te krijgen op cijfers.

- Met de SRL Fabrique helpen we ondernemers met het opzetten van hun SRL: we nemen het administratieve proces van A tot Z op ons om hun leven gemakkelijker te maken en hen het juiste advies te geven.

Andere projecten zitten in de pijplijn... meer in het volgende nummer!

Wikipreneurs team

Waarom verhuizen naar Zaadfabriek ?

" Seed Factory was een kans voor ons om te werken in een dynamische nieuwe omgeving vol mogelijkheden. Bij Seed zijn we elke dag in beweging, ontmoeten we nieuwe mensen en wisselen we ideeën uit! Het is een levendige omgeving, die ons ook in staat stelt om in contact te blijven met ondernemers en zo in het hart van het ondernemende ecosysteem te blijven. Er is ook een natuurlijke band met het Seed-team en dat is fundamenteel voor ons. Als je hier komt, voel je je thuis, energiek en omringd!

Co-working Oudergem

Wil je net als Wikipreneurs een kantoor huren in Oudergem? Kom meer te weten over het bedrijvencentrum Seed Factory. Aarzel niet om een afspraak te maken voor een bezoek aan de lokalen met Edouard Cambier en zijn team per telefoon of via hun online formulier.

Volg ons op :

www.facebook.com/SeedFactory.be

www.linkedin.com/company/seed-factory

www.youtube.com/channel/UCZ4ujMwIeW876ta0dCVLxlA

www.instagram.com/seedfactory.be

Laat een reactie achter