Je bekijkt op dit moment BeeBonds: het crowdlending platform dat participatieve financiering verspreidt van Seed Factory

BeeBonds: het crowdlending platform dat participatieve financiering van Seed Factory verspreidt

BeeBonds is een crowdlending platform gevestigd in Brussel. Vanuit haar kantoren in het bedrijvencentrum Seed Factory in Oudergem lanceert BeeBonds participatieve financieringscampagnes die spaargelden van burgers en bedrijven ter beschikking stellen van projecten met een directe impact op de lokale economie. 

Crowdfunding: participatieve financiering voor bedrijven

Crowdfunding is het gebruik van het internet om geld in te zamelen bij het grote publiek om een bedrijf of project te financieren. Het basisidee achter crowdfunding is om kleine geldbedragen in te zamelen bij een groot aantal mensen. 

BeeBonds is een crowdfundingplatform dat is goedgekeurd door de FSMA (Financial Services and Markets Authority).

Het BeeBonds team: een diversiteit aan talenten 

BeeBonds team

Wie is Joël Duysan, CEO en oprichter van BeeBonds? 

Voordat hij BeeBonds lanceerde, had Joël Duysan een lange carrière op de aandelenmarkt. 

Het BeeBonds-team 

Het BeeBonds-team brengt een reeks complementaire talenten samen: 

 • Lydia Barcelona, COO 
 • Martin Polet, CTO  
 • John Van Lierde, stichtend partner
 • Tarik Hennen, Senior Manager Marketing & Communicatie
 • Pierre-Marie Sohoue, financieel analist 

Wat biedt BeeBonds beleggers?

Beebonds product

BeeBonds biedt investeerders de kans om deel te nemen aan crowdlending-campagnes, te beginnen met een investering van €1.000. 

Sinds de oprichting in 2016 heeft BeeBonds meer dan €30.000.000 aan financiering opgehaald bij zijn gemeenschap van investeerders. 

Zowel particulieren als bedrijven kunnen deelnemen aan de participatieve financieringscampagnes van BeeBonds (met een gerapporteerd gemiddeld rendement van 7,7% jaarlijkse rente). Natuurlijk brengt crowdlending, zoals elke investering, risico's met zich mee. Raadpleeg dus zeker de informatienota's van de campagne. 

Hoe kan ik een financiering van BeeBonds krijgen?

In een notendop stelt BeeBonds bedrijven in staat om naar de beurs te gaan met leningen tussen €500.000 en €5 miljoen. 

Aanvragen kunnen rechtstreeks op de BeeBonds website worden ingediend. 

Als je aanvraag voldoet aan de toelatingscriteria, wordt je project onderzocht door het selectiecomité, waarin onafhankelijke deskundigen zitting hebben. 

Over de geselecteerde projecten wordt vervolgens een beschrijvende notitie opgesteld door Deloitte of PWC (en een informatieve notitie door Deloitte Legal). Zodra deze documenten openbaar zijn gemaakt, kan de crowdfundingcampagne beginnen.  

Ontdek de BeeBonds kantoren in de Seed Factory 

Sinds 2018 heeft BeeBonds haar kantoren gevestigd in het bedrijvencentrum Seed Factory. Na zijn start bij Hive Five is Joël Duysan verheugd te kunnen profiteren van de flexibele kantoorverhuurpakketten die Seed Factory aanbiedt. 

Gezien de groei van het team is BeeBonds al twee keer van kantoor veranderd sinds de verhuizing naar het businesscentrum. 

Zaadfabriek Ave. des Volontaires 19 Oudergem
Zaadfabriek

Het pand wordt ook gewaardeerd om de prettige sfeer die er heerst in de Seed Factory. 

De inzet van BeeBonds om bijen en stedelijke biodiversiteit te beschermen

Hoewel bedrijfsfinanciering de kernactiviteit is van het BeeBonds-platform, heeft het bedrijf ook een zaak die het na aan het hart ligt: de bescherming van bijen en biodiversiteit in stedelijke gebieden. 

Voor elke crowdfunding campagne financiert BeeBonds een bijenkast in samenwerking met U Keepers imkers (stadsimkers).

BeeBonds wijst erop dat :

"Het beschermen van bijen is een grote uitdaging voor onze planeet. Bijen zijn essentieel voor het behoud van de biodiversiteit en daarom wil BeeBonds haar steentje bijdragen. Tot slot is de fascinerende werking van bijenkorven een perfecte illustratie van het solidariteits- en nuttigheidsmodel dat BeeBonds verdedigt in haar aanpak van participatieve financiering".

De bijenkorf en de bijen

Wat is de beste ervaring van BeeBonds tijdens de crisis? 

Joel Duysan deelde zijn ervaring met ons: 

"Door de crisis neemt de financieringsbehoefte van bedrijven voortdurend toe en gelukkig volgt de belangstelling van investeerders voor participatieve financiering dezelfde trend, waardoor ons alternatieve financieringsplatform "BeeBonds" zeer snel en soms in slechts enkele minuten meer dan een miljoen euro kan ophalen. In samenwerking met PwC kunnen we publieke spaartegoeden aanbieden aan financieringsbedrijven die goed werkten vóór de gezondheidscrisis, maar die hierdoor ernstig zijn getroffen in termen van cashflow."

***

Wil je net als BeeBonds een kantoor huren in Oudergem? Kom meer te weten over het bedrijvencentrum Seed Factory. Aarzel niet om een afspraak te maken voor een bezoek aan de lokalen met Edouard Cambier en zijn team per telefoon of via hun online formulier.

Dit artikel heeft 3 reacties

 1. Edouard Cambier

  Heel leuk artikel en fijne samenwerking al 2 jaar 😉
  Met dank aan het Beebonds team!
  Edouard

 2. Vanessa Dereymaeker

  Een geweldig team voor interessante projecten. Een nieuwe manier om je geld te investeren en tegelijkertijd bij te dragen aan geweldige projecten.

Laat een reactie achter