Je bekijkt momenteel Maisons Clothes: textiel en promotie-artikelen in Oudergem

Maisons Clothes: textiel en promotieartikelen in Oudergem

Geboorte van het bedrijf 

Graphibe werd geboren in 2011 in een kot van 7m2 in Louvain-La-Neuve. Sweatshirts en t-shirts werden vaker 's avonds verkocht dan overdag, met een biertje in de hand. Op 1 december 2014 kreeg Philippe Antoine Carette, algemeen directeur van Graphibe, de kans om Maisons Clothes te kopen, een bedrijf dat al sinds 1996 bekend en erkend was in de sector. Hij greep deze kans en bracht modernisering en dynamiek in het bedrijf.

Van bij het begin heeft het bedrijf de norm gezet voor de personalisatie van promotioneel textiel op de Belgische markt. Vandaag is het er trots op dat het is uitgegroeid tot een gevestigde waarde in Europa. Het biedt zijn klanten een service die gebaseerd is op niet minder dan 25 jaar ervaring.

Philippe Antoine Carette Maisons kleding

"We zijn voornamelijk gespecialiseerd in het bedrukken en borduren van textiel en hebben ons assortiment promotieartikelen (pennen, mokken, muismatten, telefoonhoesjes, enz.) en maatwerk (100% op maat gemaakte producten die zijn afgestemd op de behoeften van de klant en die vrijwel overal ter wereld volgens specificaties worden gemaakt) ontwikkeld", legt Philippe Antoine Carette uit.

Het parool van Maisons Clothes

Aanpassingsvermogen. 

Het 4-koppige team staat altijd klaar om naar klanten te luisteren en hen de best mogelijke oplossingen te bieden. 

In de loop der jaren is Maisons Clothes partnerships aangegaan met de beste textieldistributeurs en -fabrikanten. Dit verklaart de snelle ontwikkeling en constante groei bij zowel professionele als particuliere klanten.

"We werken met particuliere klanten (B2C) voor kleine evenementen (jeugdbewegingen, bruiloften), maar ook met KMO's (algemene aannemers, parken en tuinen, dienstverlenende bedrijven) en grote bedrijven (nationale en internationale marketingcampagnes, productie van producten op maat in de kleuren van het merk, enz.

Het bedrijf streeft ernaar om zoveel mogelijk langdurige relaties op te bouwen met zijn klanten, zodat het elk individu zo goed mogelijk kan leren kennen en een persoonlijke service kan bieden. 

En het werkt, want 98% van de klanten komt terug!

Waarom is Maisons Clothes verhuisd naar Seed Factory in Oudergem?

Overbevolkt in het eerste pand en op zoek naar een geschikte infrastructuur en een strategische locatie, besloot het team 6 jaar geleden naar Seed Factory te verhuizen. 

Dankzij de nieuwe werkplaatsen kan het bedrijf zijn logistiek perfectioneren en binnen 24 uur overal in België leveren.

Co-working Oudergem
Seed Factory, Avenue des Volontaires 19, 1160 Oudergem

Wat voor soort producten biedt Maisons Clothes aan en voor welke klanten?

Het bedrijf speelt in op een groeiende vraag naar gepersonaliseerd textiel en promotionele artikelen.

Maisons Clothes voldoet ook aan uw borduureisen en biedt een specifieke oplossing die is afgestemd op uw individuele behoeften en wensen.

Het bedrijf onderscheidt zich door zijn productiefaciliteit in België, waardoor het snel kan zijn, deadlines kan halen en flexibel kan zijn wanneer wijzigingen of aanpassingen nodig zijn. 

Als u het team wilt ontmoeten, ontvangt Maisons Clothes u op afspraak in haar showroom in de Seed Factory in Oudergem.

Maisons Kleding showroom 2
Maisons kleding showroom bij Seed Factory

Welke impact heeft Covid gehad op het bedrijfsleven?

"Covid heeft onze activiteiten in 2020 en 2021 natuurlijk aanzienlijk vertraagd, omdat de evenementenbranche en evenementen in het algemeen centraal staan in onze activiteiten. Als speler in de textielsector hebben we echter een groot aantal bedrukte standaardmaskers kunnen produceren en leveren. Als je op zoek bent naar bedrukte maskers, aarzel dan niet, we hebben altijd een grote voorraad ", zegt de Managing Director.

Om zich voor te bereiden op het post-Covid tijdperk wil Maisons Clothes zich richten op maatschappelijk verantwoord ondernemen, te beginnen door gebruik te maken van in Europa gevestigde fabrikanten voor textiel en objecten.

Het bedrijf en zijn team zullen ook hun website verbeteren en deze vloeiender en uitgebreider maken.

"Door de vertraging die Covid heeft veroorzaakt, hebben we de tijd kunnen nemen om vooruitgang te boeken en een aantal projecten te ontwikkelen, zoals de MVO-certificering van Ecovadis (bronzen medaille 2021 voor Maisons Clothes), de GOTS-certificering voor onze activiteiten (Global Organic Textile Standard) (in uitvoering), de ontwikkeling van een gloednieuwe website (die eind april 2021 wordt gepubliceerd), de rationalisering van onze bedrukte badpakkenactiviteit (die hard getroffen werd door de pandemie, aangezien de Europese zwembaden bijna allemaal gesloten zijn), sourcing om onze klanten Made in Europe textielproducten in gerecycleerd of gecertificeerd biologisch katoen aan te bieden tegen aantrekkelijke prijzen, en tot slot het Made in Belgium t-shirt (in uitvoering) " besluit Philippe Antoine Carette.

Wil je net als Maisons Clothes een kantoor huren in Oudergem? Kom meer te weten over het bedrijvencentrum Seed Factory. Aarzel niet om telefonisch of via het online formulier een afspraak te maken met Edouard Cambier en zijn team voor een bezoek.

Volg ons op :

www.facebook.com/SeedFactory.be

www.linkedin.com/company/seed-factory

www.youtube.com/channel/UCZ4ujMwIeW876ta0dCVLxlA

www.instagram.com/seedfactory.be

Laat een reactie achter