Je bekijkt momenteel La Ruche Qui Dit Oui: de lokale producentenmarkt van Oudergem die zijn intrek neemt in Seed Factory.

La Ruche Qui Dit Oui: de lokale producentenmarkt van Oudergem vestigt zich in de Seed Factory

La Ruche Qui Dit Oui: de lokale producentenmarkt van Oudergem vestigt zich in de Seed Factory  

La Ruche qui dit Oui is een lokale producentenmarkt gebaseerd op een netwerk van directe uitwisselingen tussen lokale producenten en gemeenschappen van consumenten die elkaar elke week ontmoeten op tijdelijke markten. 

Lees meer over deze markt en hoe hij werkt. Bezoek Seed Factory elke zaterdag.    

La Ruche Qui Dit Oui Oudergem: zaterdag lokale producentenmarkt in de Seed Factory 

La Ruche Qui Dit Oui is een webdienst die korte distributiekanalen een impuls geeft. Het online verkoopplatform stimuleert directe uitwisselingen tussen lokale producenten en gemeenschappen van consumenten die elkaar regelmatig ontmoeten op kortstondige markten.

Wat doet La Ruche Qui Dit Oui?

La Ruche Qui Dit Oui legt de basis voor een korte, lokale, participatieve en verbonden toeleveringsketen. 

De 5 missies zijn:  

 1. Ondersteuning van lokale landbouw en ambachten.
 2. Creëer de instrumenten om burgers de middelen te geven om op een eerlijkere en duurzamere manier te produceren, distribueren en consumeren.
 3. Sociale banden rond voedsel herstellen.
 4. Zoveel mogelijk mensen toegang geven tot lokaal kwaliteitsvoedsel.
 5. De ecologische overgang ondersteunen door de productie te verplaatsen.
 6. De uitwisseling van ideeën en kennis over landbouw en voeding aanmoedigen.

La Ruche Qui Dit Oui: hoe werkt het? 

Om de producten van La Ruche Qui Dit Oui te kopen, ga je naar het online platform om je bestelling te plaatsen. Vervolgens haal je de producten op bij een van de vele tijdelijke markten die worden georganiseerd. 

Er is een hele organisatie opgezet om dit mogelijk te maken: 

s0Rgb359g9Yd9yxxtuA4Ud5QbLR31OKVlPTLODFxnYI3pRcTEALxWvWQOsjau LaDrqZlvnTgRZpfQGcsxjiduZwXzIuTYuOdQkro6njR

Heb je geen Ruche Qui Dit Oui bij jou in de buurt? Dan hoef je alleen maar je eigen nestkast te beginnen! 

Wie is Mohamed Ahripou: de uitbater van La Ruche Qui Dit Oui in Oudergem? 

Het Ruche Qui Dit Oui-netwerk vertrouwt op meer dan 1500 lokale leiders uit alle lagen van de bevolking en alle regio's van Frankrijk, die allerlei loopbaantrajecten hebben doorlopen.

In Oudergem is de verantwoordelijke Mohamed Ahripou.

C4MFmUrNfadznED6MC 8j2zno2 MwIaANwEe3mfzREqer e209lloEAdwXw9e4LMBfahh7i6AEcGwLKkKgKVO0yD6Ng4UeiRWjSHtTWOpLvZl9P8 mehUu7Uc7r5hoN2OES51oPZ

Mohamed is een discrete, energieke en gulle man. Vandaag werkt hij voor de vzw Man Natura, die producenten en ambachtslui (uit de biologische of duurzame landbouw) wil helpen om hun producten via korte distributiekanalen te verdelen en op de markt te brengen. Naast het beheer van 4 bijenkorven (waarvan de laatste op 20 maart 2021 wordt gelanceerd in het winkelcentrum City2 in het centrum van Brussel), organiseert de vereniging het jaarlijkse Brussels Food Festival (op het programma: street food, een markt van producenten en ambachtslieden, en een wellnessruimte).

Mohamed is afgestudeerd in marketing en communicatie (ISEC) en begon zijn carrière in de digitale wereld in 1997 (hij herinnert zich dat dit toen bekend stond als 'multimedia').

Hij ontmoette Edouard Cambier (die Seed Factory runt) toen hij bij Roularta werkte. Ze werkten samen aan het @dnet reclamenetwerk met Le Soir, l'Echo, le Tijd, les pages d'Or... en aan de lancering van het IAB (nu bekend als BAM - Belgian Marketing Association).

Voordat Mohamed betrokken raakte bij het project La Ruche Qui Dit Oui, nam hij deel aan een aantal webprojecten in België en Frankrijk (met Webcity België, Comparatel en Wikos). In 2009 nam Mohamed deel aan de creatie en lancering van de eerste LED-verlichtingslijn in Europa onder het merk HOMELIGHTS.

En sinds 2013 combineert hij zijn activiteiten als "Sales & Marketing" consultant met die van Man Natura vzw in de voedingssector.

Wie zijn de producenten? 

Een netwerk van meer dan 10.000 lokale boeren en ambachtslieden 

Meer dan 10.000 boeren en ambachtslieden hebben voor de Beehives gekozen om hun producten rechtstreeks aan meer dan 210.000 consumenten te verkopen. 

Naast nauw contact met klanten biedt La Ruche ook oplossingen op maat van professionals (aangepaste verkoopruimtes, voorraadbeheer, online verkoopoplossing en betalingsbeheer, enz.) 

Wie is Jan Gelders van de coöperatie DEN BOOGERD?

Elke producent die actief is in het netwerk is uniek. Bij La Ruche Qui Dit Oui in Audhergem zie je het profiel van Jan Gelders van de coöperatie DEN BOOGERD.

Den Boogerd VOF

Zijn profiel is ongebruikelijk: Jan is een voormalig beroepsmilitair die 'de wapens neerlegde' en zich nu bezighoudt met het planten en telen van heerlijke appels en peren, evenals bijproducten zoals sappen, siropen, enz. 

Door zijn ervaring is Jan een veeleisende bioproducent als het op kwaliteit aankomt. Je vindt hem elke week in de bijenkorf van Oudergem!

Bekijk deze video om andere profielen van lokale producenten te ontdekken. 

Waar vind je La Ruche Qui Dit Oui in Oudergem: bij Seed Factory 

La Ruche Qui Dit Oui ligt in het bedrijvencentrum Seed Factory in Oudergem. 

Voordelen

Het is een bijzonder vriendelijke plek en biedt veel voordelen voor het organiseren van een biologische markt: 

 • Gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer: Seed Factory ligt op slechts een paar minuten lopen van tramstation Arsenal of metrostation Pétillon. 
 • Fietsenstalling is beschikbaar. 
 • De markt wordt gehouden op een ruim, overdekt terrein (de parkeerplaats van de Seed Factory).

Praktische informatie 

 • Openingstijden: Elke zaterdag van 11.00 tot 12.30 uur;
 • Adres: Avenue des Volontaires, 19, 1160 Oudergem ;
 • Thuisbezorging: je kunt je bestelling op zaterdagmiddag thuis laten bezorgen.

* * *

Ben je op zoek naar een kantoorruimte of een locatie om je vergaderingen te organiseren in Oudergem? Wil je weten wat Seed Factory je te bieden heeft? Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt of als je het pand wilt bezoeken.

Dit artikel heeft 2 reacties

 1. Vanessa Dereymaeker

  La Ruche qui dit oui bij Seed Factory. Gezonde, kortsluitende producten voor een verantwoorder, evenwichtiger en gezonder dieet, terwijl lokale producenten worden gepromoot. Een grote uitdaging, een groot succes.

 2. Mohamed

  Bedankt voor de aandacht voor de bijenkorf! Lang leve goede lokale producten!

Laat een reactie achter