Je bekijkt momenteel The Nudge om gedrag te veranderen

Nudge gebruiken om gedrag te veranderen

Geboorte van het bedrijf 

Na enkele jaren lesgeven en lezingen geven over het onderwerp Nudge, besloot Arnaud Pêtre zijn eigen opleidingsorganisatie over dit onderwerp op te richten. Geconfronteerd met de ineffectiviteit van preventiecampagnes (voor gezondheid, duurzame ontwikkeling of verkeersveiligheid), besefte Arnaud de noodzaak om zijn kennis over het onderwerp te delen om echte gedragsveranderingen aan te moedigen. Samen met Océane Dousteyssier, een sociaal en arbeidspsycholoog, besloot hij zijn eigen Nudge Unit op te richten met als doel de Nudge-aanpak in België uit te rollen. 

Screenshot 2021 03 08 om 09.59.54

Het team en zijn achtergrond 

- Professor Arnaud Pêtre is psycholoog en neurowetenschapper van opleiding en heeft bijna 10 jaar onderzoek gedaan naar de hersenprocessen die een rol spelen bij het nemen van beslissingen aande UCLouvain. Hij geeft gastcolleges aan verschillende universiteiten en HEC business schools en is gespecialiseerd in nudges om echte gedragsveranderingen te stimuleren. 

- Met een master in sociale en arbeidspsychologie en een passie voor gedragswetenschappen en neurowetenschappen werkt Océane als trainer en consultant bij Le petit coup de Nudge. Met haar kennis van Nudge en boeiende communicatie kan ze je helpen om concrete, effectieve acties op te zetten.

Duw 5
Het Nudge-team: Océane Dousteyssier en Arnaud Pêtre

Producten 

Een reeks cursussen op maat van je niveau en je wens om vooruitgang te boeken: 

  • De " Ontdekking De "Discovery"-formule introduceert deelnemers in de basisprincipes van de Nudge-aanpak en geeft praktische voorbeelden van hoe gedragsveranderingen ondersteund kunnen worden.
  • De " Intermediair De "Intermediate" formule neemt je mee naar het hart van gedragsverandering, door theorie en praktijk af te wisselen. Naast het begrijpen van de fundamentele principes, zal deze tussencursus je helpen om je eerste "duwtje" te geven. 
  • De " Expert De "Expert" formule laat je toe je kennis over Nudge en gedragswetenschappen te verdiepen aan de hand van concrete voorbeelden en case studies. Het is een kans om samen na te denken over de mogelijke toepassingen van Nudge binnen je organisatie en om een expert te worden in het in de praktijk brengen van Nudge. 

Naast de aangeboden trainingen kan het team je ook helpen om de Nudge-aanpak in te zetten binnen je bedrijf of organisatie, dankzij onze adviesdienst. We zetten ons in om u te helpen effectievere preventie- en communicatiecampagnes te implementeren met behulp van Nudge en neurowetenschap. 

DSC 8893 2
Nudge workshop bij Seed Factory

Impact van de covide crisis 

De covid-19 pandemie heeft een aanzienlijke impact gehad op een groot aantal bedrijfssectoren. De lancering van deze trainingsorganisatie is enigszins vertraagd door het feit dat face-to-face training sterk geconditioneerd is om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken. Toch zijn Arnaud en Océane ervan overtuigd dat deze pandemie hen de gelegenheid biedt om na te denken over de bijdrage van nieuwe wetenschappen, zoals Nudge, aan crisismanagement. 

Arnaud en Océane zijn ervan overtuigd dat Nudge een bondgenoot van onschatbare waarde kan zijn in de strijd tegen covid-19. 

Gebaseerd op het idee dat het beter is om te beïnvloeden zonder dwang dan om te verbieden, stelt deze theorie "duwtjes" voor om het gedrag van mensen zachtjes in de juiste richting te sturen (naleving van barrièregebaren, het dragen van een masker, steun voor de vaccinatiecampagne, enz.) 

Tussen alles verbieden en alles toestaan, biedt Nudge een derde weg, een zachtere, emotionelere en vooral effectievere manier om gedrag te beïnvloeden zonder wortels of stokken! Overal ter wereld zijn Nudge-units opgericht (in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zweden, enz.) en experts op het gebied van gedragswetenschappen zijn door overheidsinstanties ingeschakeld om acties te ontwerpen die de steun voor maatregelen ter bestrijding van de pandemie aanzienlijk zullen vergroten. 

Screenshot 2021 05 10 tot 17.09.12
Een van de "duwtjes in de rug" van Nudge

Evolutie van het bedrijf 

Het bedrijf wil gehoord worden door de verantwoordelijken voor gezondheid en preventie, vooral in Wallonië en Brussel, zodat we samen de pandemie kunnen bestrijden met meer aanvaardbare maatregelen waar het publiek achter kan staan. 

Gezien de urgentie van de situatie stelt het team zich beschikbaar voor onze besluitvormers en degenen die betrokken zijn bij de strijd tegen covid-19 om dit crisismanagement een flinke duw in de rug te geven! 

Screenshot 2021 05 10 om 16.44.28

Waarom heb je beslist om Seed Factory in Oudergem te vestigen?

"We zijn naar de Seed Factory verhuisd omdat het een ruimte is waar we kunnen samenwerken en nieuwe partnerschappen kunnen aangaan met andere medewerkers. Werken bij de Seed Factory is vooral innovatie, uitwisseling en interactiviteit aanmoedigen, en dat is wat het beste bij ons past," zeggen Arnaud en Océane.

Co-working Oudergem
Seed Factory, coworking space in Oudergem

Wil je net als Le petit coup de Nudge een kantoor huren in Oudergem? Kom meer te weten over het bedrijvencentrum Seed Factory. Aarzel niet om telefonisch of via het online formulier een afspraak te maken met Edouard Cambier en zijn team voor een bezoek.

Volg ons op :

www.facebook.com/SeedFactory.be

www.linkedin.com/company/seed-factory

www.youtube.com/channel/UCZ4ujMwIeW876ta0dCVLxlA

www.instagram.com/seedfactory.be

Laat een reactie achter