Huis van beelden

Dat is alles mensen

La Maison de l'Image presenteert That's all folks, een lied dat iedereen naar eigen goeddunken kan interpreteren aan de vooravond van de gevaarlijkste verkiezingen: Fini la Belgique? Geen gelul meer? Geen zandbak meer? Deze tentoonstelling toont je het beste wat cartoonisten hebben geleerd en geproduceerd over de talloze crisissen in België sinds het ontstaan van ons kleine land van heldendom.
Het einde van België is al sinds 1830 een terugkerend thema. Het kleine koninkrijk heeft crisissen als parels aan elkaar geregen; ze hadden fataal kunnen zijn, maar elke keer heeft het overleefd door wat geopolitieke leerboeken voor dummies "compromissen naar Belgisch model" noemen.

That's all mensen een buitengewoon dubbelzinnige titel, die iedereen naar eigen goeddunken kan interpreteren: Gedaan met België? Gedaan met alle stommiteiten? Gedaan met spelen? Deze expo toont werk van de beste cartoonisten en geeft u een beeld van de creativiteit waarmee zij de Belgische crisissen sinds de oprichting van het land hebben belicht.
De opkomst van België als staat was een belangrijke actuele kwestie na 1830. Het kleine koninkrijk rijgt crisissen aan elkaar als parels aan een ketting. Het volk had het recht om dat te doen, maar uiteindelijk was het een 'typisch Belgisch compromis', zoals de geopolitieke omgang met dummy's het noemen.

Een hedendaags luik, de kern van de tentoonstelling, met het werk van een honderdtal deelnemers, voornamelijk striptekenaars maar ook illustratoren en grafisch ontwerpers.
Een historisch luik, dat teruggaat tot het ontstaan van België, met thema's die verband houden met de deling van het land. De meeste geselecteerde werken komen zowel uit de kunst als uit de geschiedenis.
De politieke redacteurs, waar de beste hedendaagse politieke redacteurs commentaar zullen geven op de gevaren van een opsplitsing van België.
Neuromarketing, waarin wordt geanalyseerd hoe het publiek tegen leidende politici aankijkt.